Fakta eller floskel – kan du skelne?

270 Comments

Vi står foran et kommende folketingsvalg, og er midt i selve valgkampen. Vi bliver fyldt med information, statistikker og argumenter i et væk, og vi skal ikke se langt for at få øje på det næste valgløfte. I tider som denne er det enormt vigtigt, at vi kan skelne mellem valgflæsk og faktiske værdier – det er let at blive forblændet, og vi må selv tage ansvar for at se igennem facaderne. 

Politikere lyver – eller gør de? 

Hvad vil det sige at lyve – at man fortæller noget usandt? Det gør vi nok alle indimellem, mon ikke? 

politikere som enhed har ry for at være utroværdige og ikke til at stole på. Det er selvfølgelig tænkeligt, at det i nogle tilfælde er sandt, men her må vi også tænke lidt længere. Vi må nødvendigvis antage, at ingen går ind i politik uden at have en agenda og en mærkesag. Men vi har også udviklet et demokratisk system, der gør, at man ikke kommer til magten uden at have de fleste stemmer. Det betyder, at man som politiker er nødt til at sikre stemmer først, før man kan slås for sine mærkesager. Det betyder ikke, at man per definition er utroværdig.

Ansvaret ligger hos den enkelte

Når vi ved, hvordan vores politiske system og vores valgkampe fungerer, så bør det være muligt at se igennem det, der er for syns skyld – det, som politikerne er nødt til at gøre for at vinde. Vi har i dag alle de nødvendige digitale ressourcer til rådighed, og derfor let adgang til viden og information. Vi kan med andre ord lave vores egen lille søgning og efterforskning i de politikere, vi finder interessante. At finde tillid til en politiker bør med andre ord ikke ske under valgkampen, men lang tid før, eller gennem en grundig informationsindsamling. Vi bliver ikke givet et retvisende billede af vores folketingskandidater under selve valgkampen, men vi har al mulighed i verden for selv at udsøge den information, vi har brug for, når vi skal tage stilling. 

270 thoughts on “Fakta eller floskel – kan du skelne?”

  1. Quando tiver dúvidas sobre as atividades de seus filhos ou a segurança de seus pais, você pode hackear seus telefones Android em seu computador ou dispositivo móvel para garantir a segurança deles. Ninguém pode monitorar o tempo todo, mas há um software espião profissional que pode monitorar secretamente as atividades dos telefones Android sem alertá-los.

  2. how can i get clomid no prescription [url=http://clomiphene.shop/#]cost of clomid without prescription[/url] buying clomid without rx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *