Hvad skal du investere i, når du vil have en gnaver som kæledyr

8 Comments

Gnavere er et godt alternativ til kæledyr, og de findes i mange former og størrelser. Dyrets investeringsbehov afhænger af, hvilken slags gnaver du ønsker at eje. Så det første step på rejsen er at finde ud af, hvilket kæledyr der passer til jeres behov. Her bør man tage hensyn til dyret aktivitetsbehov, størrelse, plejning og kælning. Hvilket dyr matcher mest jer?

Potentielle kæledyr

Oplagte gnavere som kæledyr er marsvin. De er nemme at gøre tamme, så selv små børn kan være med husk, at man skal have minimum 2, da det er et flok dyr. De er meget madglade, og de kræver et nyt bur, rent vand og adgang til mad hver dag.

Kaniner er også et oplagt valg som kæledyr. De kan være meget kærlige og nysgerrige. Kaniner bør gå alene, da de ellers er meget territoriale og kan finde på at komme op at slås. Kaniner kræver mere plads at gå på end marsvin, da det er et større dyr, og de har behov for at kunne bevæge sig rundt.

Leveforhold

Når man anskaffer sig et kæledyr, så er det vigtigt, at man sætter sig ind i dyrets leveforhold. Hvordan trives det bedste? Hvor meget motion skal de have, hvor meget plads skal de have at kunne bevæge sig på. Hvis deres hjem/bur er for lille, vil det kunne give minimalt af bevægelse og i værst tilfælde, vil dyret/ene blive skøre. Så lav gerne et hjem så stort som muligt. Både kaniner og marsvin kan leve fri, altså uden bur.

Udstyr og legetøj

Når man ikke er hjemme i flere timer, hvor dyret eller dyrene skal være alene, så kan det være en god ide at aktivere dem, så det ikke keder sig. Hvis dyret ikke har noget at lave og samtidig bærer på indebrændt energi, så vil det hurtigt føre til ulykker, hvor den kan finde på at bide i ting eller ødelægge noget.

Køb derfor noget udstyr i form af huse, dyrene kan gemme sig i, og føle sig trykke ved uhyggelige lyde, husk mad og vand skål, og også legetøj, som dyret kan lege med. De findes mange forskellige slags gnaverstyr, alt efter hvilken gnaver du har. Såsom haster kan godt lide at være aktive, og løbe igennem tunneller, marsvin kan oftest lokkes til leg, hvis der bare er mad involveret det samme gælder med kaniner. Husk at tage højde for kvaliteten, så dyret ikke risikere at spise noget giftigt, da de med stor sandsynlighed vil prøve at bide i deres legetøj. Læs mere.

8 thoughts on “Hvad skal du investere i, når du vil have en gnaver som kæledyr”

  1. Моя кофемашина перестала работать. К счастью обратился за услугой сервис кофемашин москва экспертов в ремонту таких устройств.
    Недолго думая, специалист доехал и устранил неисправность. Починить её ему стоило лишь тридцать минут. Так, моя кофемашина ожила, как из магазина.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *