Mangler du inspiration til din dessertvin?

0 Comments

Alle kender det at man har brugt super lang tid på, at forberede en tre-retters menu til sine gæster, alle råvarerne er købt og nu står der kun tilbage, at finde sine drikkevarer. Der er mange ting der skal tages til overvejelse, når der skal købes drikkevarer. Det er ikke bare nok at sætte en kande vand på bordet, og håbe på at det er tilfredstillende nok for sine gæster. Man skal ud og købe nogle af de mere dyre sager. Der er dog efterhånden så mange forskellige slags vine man kan købe. Alt kommer an på, hvilken slags ret man serverer. Dessertvin er en delikatesse der er svær at ramme rigtig med, for der er så mange smagvarianter der skal tages højde for, når man skal vælge en dessertvin. Det kommer helt an på hvor sød desserten er, og hvilke smagsoplevelser som vinen skal komplimentere.

Chokoladedesserter

Når der er inkluderet chokolade i desserter, er retten som regel meget sød. Det er ligemeget om det er en mousse, kage eller is. Når en dessert er meget sød, skal vinen derfor også matche sødmen. Det klassisk valg til en chokoladedessert er en portvin. Portvin giver chokoladens sødme det perfekt modspil.

Frisk frugt

Når der bliver serveret frisk frugt som dessert, er det vigtigt at man tager udgangspunkt i frugtens naturlige syrer. En god vin at mikse disse naturlige syrer med, er en vin lavet på Moscato-druen. Vinen har en frugtagtig smag og en forfriskende syre. De to syrlige smage fra frugten og vinen går i god spænd med hinanden og bringer frugtens smag frem. Når man har frisk frugt til en dessert bliver den også parret med et ostebord. Selvom ostebordet ikke har den samme sødme som frugtene men osten salthed og mindre sødme parres overraskende godt med Muscato-druens frugtige smag. Hvis man i stedet går med tørrede frugter, skal man dog over i en anden vin. Her kan en godt bud være Recioto vine. De passer bedre til den smagsoplevelse som de tørrrede frugter giver til en dessert, og er et oplagt bud.

Vaniljedesserter

Når det kommer til vaniljedesserter, er der mange forskellige vaniljedesserter, der kræver forskellige slags vine. En af de største klassikere indenfor vaniljedesserter er Crème Brulee. Crème Brulee er en vaniljecreme med et lag af karameliseret sukker på toppen. En anden vaniljedessert, der også er meget velkendt er Panna Cotta. Panna Cotta er hvo ren vaniljecreme tilsættes husblast. Dette giver en mere fast konsistens til desserten. Vanilje er ligsome chokoladedesserten en meget sød dessert, så derfor skal der også være en dessertvin som kan matche den sødme. Her går man tilbage til den førnævnte portvin. Der er en dog en lille ændring i det, at man kan gå med en Tawny portvin. En Tawny portvn giver mere smagen af blomme, honning og karamel. Denne smag går godt i harmoni med med smagen fra de læke vaniljedesserter.

One thought on “Mangler du inspiration til din dessertvin?”

  1. A novel binary supramolecular assembled fluorescent ensemble was constructed from MSP5 and TPE Br 4 Fig buy cialis pro Look, he continues, I can t hide the fact that I make a good living out of it but I ve worked my butt off for it

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *